top of page

Over mij

Ik ben Sandra Brem, gediplomeerd gedragsdeskundige, trainer en de trotse hondenmoeder van Yumiko (Koningspoedel) en Timber (Shih Tzu). Samen met mijn verloofde woon ik in Nieuwerkerk aan den IJssel en ik heb jarenlang een “gewone” kantoorbaan gehad naast mijn (vrijwilligers)werk met honden.

 

Het begon allemaal 12 jaar geleden

Mijn passie voor honden is zo'n 12 jaar geleden begonnen, en toen ik mijn eerste eigen hond (Timber) kreeg werd ik steeds meer geïnteresseerd in training, hondentaal en gedrag. Door een hernia heeft Timber een paar jaar geleden een gedragsprobleem ontwikkeld (hij viel uit naar grote honden), waar ik intensief mee aan de slag ben gegaan. Doordat zijn gedragsprobleem veroorzaakt werd door pijn heb ik me hierin verdiept en neem ik dit ook altijd mee in de consults en trajecten die ik doe.

Samenwerking met medisch specialisten

Ik werk nauw samen met dierenartsen, osteopaten, fysiotherapeuten en chiropractors. Veel gedragsproblemen worden namelijk veroorzaakt door pijn. Helaas zijn honden echte bikkels en herkennen wij dit vaak pas erg laat, waardoor het gedrag niet alleen meer komt door pijn, maar ook een gewoonte is geworden. Er is dan naast het verhelpen van de fysieke klachten ook gedragstherapie noodzakelijk. Een goede samenwerking tussen de medische specialist en een gedragsdeskundige kan je hond dan echt verder helpen!

 

Blijven doorleren

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gedaan (zie kopje hieronder) en volg tegenwoordig vooral internationale bijscholing omdat ze in het buitenland net wat verder zijn op het gebied van honden. Zo ben jij er zeker van dat ik volgens de laatste inzichten werk en jou en je hond zo goed mogelijk kan helpen!

 

Oog voor jou als eigenaar

Natuurlijk doe ik dit werk niet alleen vanuit liefde voor honden maar ook omdat ik de dynamiek tussen mensen en hond erg interessant vind. Ik wil er graag voor zorgen dat mensen meer kunnen genieten van hond én de hond een fijner leven heeft. Die twee factoren gaan in mijn ogen hand in hand. Want als de hond zich meer op zijn gemak voelt en er naar zijn signalen wordt geluisterd is het voor de eigenaar ook een stuk fijner samenleven!

Ik sta voor je klaar! 

​Of je nu puppycursus of privécoaching voor een gedragsprobleem bij mij volgt, ik sta tussen de lessen en sessies altijd voor je klaar en ik kijk altijd naar de mogelijkheden en wensen die jullie hebben. 

 

Benieuwd naar mijn visie?

Volg me dan op instagram! Hier deel ik dagelijks tips en adviezen en krijg je een goed beeld van hoe ik train en waar ik voor sta!

20211218_095601769_iOS.jpg
IMG_0817.jpg
logo's opleidingen.PNG

Opleidingen, cursussen en bijscholing

Trimopleiding - Trimschool Nederland 

Kynologisch instructeur - Dogvision 

Kynologisch instructeur - Dierenbescherming 

Hondenmassage - Kynomassage 

Hondenspecialist - Hondenspecialistenopleiding 

Puppycoach - Hondenspecialistenopleiding 

Dog emotion & Cognition - Duke University 

Canine Social Behavior - IAABC (International Association of Animal Behavior Consultants) 

De Buitenlandse hond - Suze Steenbergen 

The impact of stress on behavior - IAABC (International Association of Animal Behavior Consultants) 
Puppy start right - Karen Pryor Academy 

Resolving Resource Guarding - IAABC (International Association of Animal Behavior Consultants) 

Impuls Control - IMDT (Institute of Modern Dog Trainers) 

Optimalisatie puppycursus - Sam Turner 

Contact
Opleidingen
bottom of page