top of page

1-op-1 coaching

Soms komt het voor dat je hond een gedragsprobleem ontwikkelt. Heel vervelend voor jou én je hond!

Waar kan ik je bij helpen?

Hieronder een opsomming van problemen die ik regelmatig in mijn praktijk tegenkom. Loop jij tegen iets anders aan? Geen zorgen! Dit zijn slechts een paar voorbeelden, dus stuur gerust een berichtje om je probleem voor te leggen.

 • Trekken aan de lijn

 • Blaffen/happen naar andere honden

 • Blaffen/happen naar mensen (buiten- en binnenshuis)

 • Resource guarding (beschermgedrag/agressie bij voer, speeltjes, de bank etc.)

 • Opspringen

 • Onzindelijkheid

 • Buitenlandse honden

 • Problemen tussen 2 honden uit hetzelfde huis

 • Angst voor geluiden, mensen, objecten

 • Niet alleen kunnen zijn (verlatingsangst)

 • Niet luisteren/niet los kunnen lopen

 • Eten van straat/eigen ontlasting

Leer waarom je hond doet wat hij doet

Als je mij inschakelt om je te helpen sta je er niet alleen voor! Ik ben betrokken en heb de afgelopen jaren al honderden baasjes en honden geholpen met uiteenlopende problemen. Tijdens het consult zul je veel leren over je hond, waarom hij doet wat hij doet en hoe we dit kunnen veranderen. Ik werk volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en gebruik geen dwang en angst voor het ombuigen van gedrag. We gaan op zoek naar wat jou hond motiveert en zorgen dat we dit gebruiken om tot gedragsverandering te komen. Ik kijk naar het totaalplaatje zodat we niet aan het probleem zelf werken, maar ook aan de onderliggende oorzaak (denk aan pijn, verveling, frustratie, angst etc.) 

Hoe lang duurt het voor je gedragsverbetering ziet?

Hoe lang je bezig bent om het probleemgedrag van je hond te veranderen hangt van verschillende factoren af (hoe lang laat hij het gedrag al zien, hoeveel "succes" heeft hij met zijn gedrag, speelt er wellicht pijn mee, etc.) en wordt natuurlijk ook beïnvloed door de mate waarin er getraind en geoefend wordt!

Kies uit de 3 opties die ik aanbied!

Als je bij mij 1-op-1 coaching gaat volgen heb je de keuze uit 3 opties (zie hieronder). Bij elke optie krijg je meer inzicht in waarom je hond doet waarom hij doet, zodat je hem écht kunt helpen. Doordat je je hond beter leert begrijpen zul je hem ook in andere situaties beter kunnen lezen en ander (beginnend) probleemgedrag tijdig kunnen bijsturen!

Image by Pauline Loroy
Image by Richard Brutyo

Los consult
€ 150,- 
(Exl. reiskosten à € 0,35  p/km vanaf 2914VC)

Als je voor een los consult gaat kom ik bij je thuis en zal ik in zo'n 1,5 uur kijken wat er precies aan de hand is, wat het gedrag in stand houdt en hoe dit verbeterd kan worden. Dit werk ik uit in een verslag dat je per mail toegestuurd krijgt. In dit verslag staan alle stappen die je kunt nemen om het gedrag van je hond te verbeteren. Mocht je na het losse consult toch graag nog samen aan de slag gaan dan kun je losse coaching bijboeken à € 75,- per uur (excl. reiskosten) of een coachingstraject (zie hieronder) boeken. 

Woon je niet in de buurt? Dan kan het consult ook plaatsvinden via Zoom!

Coachingstraject Basis (3 maanden)   
€290,- 
(Exl. reiskosten à € 0,35  p/km vanaf 2914VC)

Wanneer je graag wat meer begeleiding wilt kunt je kiezen voor het basis coachingstraject. Dit traject duurt 3 maanden en bestaat uit 1 consult aan huis van 1,5 uur en 2 losse sessies (duur max. 1 uur per sessie, afhankelijk van het probleem en de reactie van de hond tijdens de trainingssessie). Tussen de sessies zit steeds een paar weken zodat je genoeg tijd hebt om te oefenen en je het maximale uit de begeleiding kunt halen.

Dit traject is inclusief begeleiding per Whatsapp/mail tussen de sessies in. Mocht je dus even vastlopen of er is bijvoorbeeld een (kleine) terugval dan help ik jullie weer op weg of we kiezen ervoor een ingeplande sessie iets naar voren te halen.  

Wanneer je aan gedragsverandering begint is de kans groot dat je hond opeens anders gedrag gaat laten zien. Soms verhevigt het gedrag alvorens het afneemt. Met al die twijfels en vragen kun je tussen de sessies bij mij terecht! Je staat er niet alleen voor!

Image by Jamie Street
Image by James Barker

Coachingstraject Pro (5 maanden)       
€ 420,- 
(Exl. reiskosten à € 0,35  p/km vanaf 2914VC)

Sommige problemen zijn zo heftig dat langere begeleiding gewenst is. Ook als je het prettig vindt om gedurende langere tijd een professional tot je beschikking te hebben, is dit langere traject heel geschikt!

Dit traject begint net als elke coaching met een consult aan huis van zo'n 1,5 uur. Je ontvangt een verslag van het gesprek met het therapieplan. In de periode van 5 maanden na de eerste afspraak zijn er nog 4 sessies met steeds een paar weken ertussen. Tussen de sessies door kun je me altijd appen of mailen als je tegen dingen aanloopt. Wanneer je aan gedragsverandering begint is de kans groot dat je hond opeens ander gedrag gaat laten zien. Soms verhevigt het gedrag voordat het afneemt. Met al die twijfels en vragen kun je tussen de sessies bij mij terecht!

5 maanden lijkt misschien heel lang, maar is voor gedragsverandering vaak echt wel een minimum. Bedenk maar eens hoeveel tijd het ons als mensen kost om over een angst heen te komen (heel veel gedragsproblemen bij honden ontstaan namelijk vanuit een bepaalde angst). Dan is 5 maanden niets! 

Basis traject
Pro traject
Werkijze

Werkwijze

Wanneer je een consult of traject boekt ontvang je van mij een bevestigingsmail met vragenlijst en de algemene voorwaarden. Om zo veel mogelijk uit het consult te halen vraag ik je dit formulier z.s.m. in te vullen en terug te mailen. Zo kan ik me goed voorbereiden op het gesprek!

Ik kijk naar het hele plaatje van jou en je hond. Dit betekent dat ik niet alleen op het gedragsprobleem focus (dit zijn vaak slechts de symptomen van een onderliggend probleem), maar een plan maak om zijn hele leven te verbeteren. Ik kijk naar beweging, (mentale) uitdaging, de mogelijkheden om hond te kunnen zijn, waar jouw hond harder voor rent (snoep of juist dat ene balletje). Want pas als het hele plaatje klopt zul je echt langdurige gedragsverandering teweeg kunnen brengen!

Is dit altijd makkelijk? Nee zeker niet. Als je bijvoorbeeld een hond hebt met verlatingsangst, dan kan ik je vragen om je hond tijdens de training (die vaak maanden duurt) niet alleen te laten om een terugval te voorkomen. Dit vraagt natuurlijk veel van jou als eigenaar. Ik denk dan ook graag met je mee hoe we bepaalde dingen handig vorm kunnen geven!

 

Ik kijk altijd samen met jou naar de mogelijkheden en wat er bij jouw situatie past. Omdat het consult bij jouw thuis is krijg ik een goede indruk van de leefomgeving van de hond en hoe we hier wellicht enkele wijzigingen in aan kunnen brengen (denk aan het verplaatsen van een bench/mand, het gebruik van een kinderhekje etc.). Als we het consult via Zoom doen kan ik je vragen om een foto/video te maken van relevantie ruimtes in het huis om dit mee te nemen in de therapie.

Dus ben jij die gemotiveerde eigenaar die zijn hond écht beter wil begrijpen en wil helpen? Boek dan nu een consult of traject!

20210405_123740837_iOS.jpg

Deze mensen (en honden;)
gingen je voor

Contact
Hondenvrienden
Persoon met twee honden

Saartje en Mozes,
Berner Sennen

Toen onze 2 honden opeens begonnen te vechten schrokken we onwijs. Het leek een incident maar toen het later nog een keer gebeurde besloten we snel hulp te zoeken. Sandra is toen heel snel langs gekomen omdat we niet meer lekker thuis waren en we de honden uit elkaar moesten houden. Na het eerste gesprek zo ontzettend veel geleerd en we begrepen waar het mis ging. Sandra stelde ons gerust waardoor we weer met vertrouwen aan de slag konden met onze honden. Het is nog een keer mis gegaan, maar dat was omdat wij zelf niet handig handelden. Daar kon ik Sandra toen gewoon even over bellen en ze heeft ons toen telefonisch weer geholpen. Echt een topper!

Hond in de natuur

Radja, Labrador

Radja, onze chocolade labrador puber, trok heel veel bij het uitlaten, sprong op tegen mensen en visite en nog meer van dit soort herkenbare dingen. Veel filmpjes op youtube gezien maar het lukte ons niet om het gedrag te veranderen. Via google zoekopdrachten bij Sandra terecht gekomen. In 3 sessies heeft zij ons enorm geholpen en is het gedrag van Radja drastisch positief verandert. Dank je wel Sandra!

163408787_2533014797006761_7556088942347772782_n.jpg

Max,
Mudi kruising
@maxxmudi

Onze Max is een herplaatser met een naar verleden. Dankzij Sandra lukte het ons om Max beter te begrijpen en te ondersteunen waar nodig. Max zijn angst is afgenomen en zijn probleemgedrag erg verminderd. Sandra heeft ons erg goed geholpen, ze geeft tips en neemt echt de tijd om de hond te leren kennen. Bedankt!

Image by Chris Curry

Judy, Schnauzer 

Judy ons lieve Schnauzer dametje kreeg steeds meer problemen met haar vachtverzorging. Ze moet regelmatig naar de trimsalon maar daar kregen we steeds klachten over haar. De trimsalon raadde toen Sandra aan en we zijn met haar aan de slag gegaan om te oefenen met de verzorging. Sandra waarschuwde ons direct al dat dit veel tijd zou gaan kosten en daar had ze gelijk in, haha! We zijn nu 8 maanden verder en het gaat echt een stuk beter. Borstelen vind ze oké, nagels kunnen geknipt worden (wel 1 per x), en het plukken kunnen we nu zelf in kleine stukjes doen. Sandra weet waar ze het over heeft en maakt het niet mooier dan het is. Daar hou ik van! Bedankt voor je hulp!

Gedragstherapie Bailey.png

Bailey,
Labrador

Wij hadden met onze labrador Bailey wat problemen, en hebben de hulp van Sandra ingeschakeld hierbij. Bailey kon zomaar uit vallen naar andere honden zonder dat daar echt aanleiding toe voor was. Dus hebben wij de hulp van Sandra ingeschakeld! Sandra zag gelijk het probleem bij Bailey, en heeft ons daarbij zo goed geholpen. We zijn nog in training, maar wij en Sandra merken al zo’n groot verschil en zijn daar super blij mee! En we gaan nog lekker verder trainen met Sandra, echt top!!! Na de training kan je haar altijd appe/bellen als je nog vragen hebt!

Wij zijn blij dat we haar hebben ingeschakeld, want hiervoor hadden we een andere hondendeskundige, en daar zijn wij eigenlijk helemaal niks mee opgeschoten…

Sandra we zijn je dankbaar!!!

bottom of page